DAN

O2 provider

Zuurstof toediening bij duikongevallen. Reanimatie training, hart massage en manueel ventileren. Dit is de basis hulpverleningscursus van de DAN. Deze cursus leert je de vaardigheden die nodig zijn om levensreddende handelingen te verrichten bij (duik) ongevallen. Speciaal voor duikers is de nadruk op zuurstoftoediening bij duikongevallen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat snel O2 toedienen levens redt! Is jouw buddy al een O2 provider??

Advanced O2 provider

Herhaling van de basiscursus en kennismaking met automatische ventilatie methoden. Daarnaast aandacht voor de rol van crisis coordinatie.

Hazardis Marine Life

De naam zegt eigenlijk genoeg. Aandacht voor de behandeling van steken en beten. Of je nu een aanvaring hebt gehad met Nemo of Jaws, tijdens de HML cursus leer je hoe de gevolgen te beperken en welke middelen wel te gebruiken en welke te vermijden.

AED

Automated Electronic Defiburlator. Wil je reanimatie poging een grotere kans van slagen geven dan is een AED essentieel. Niets voor niets duiken steeds meer AED apparaten op. De ambu dienst, de brandweer en zelfs de politie gaat de AED massaal invoeren!