Duikopleidingen

IANTD duikopleidingen

“Air is for Fish, NITROX is for Divers!!”

 IANTD staat voor International Association of Nitrox and Technical Divers. Opgericht in 1985, is de IANTD de eerste organisatie die het veilig gebruik van NITROX binnen bereik van de duikende wereld bracht. Sinds 1985 heeft die IANTD zich ontwikkeld tot de wereldleider op het gebied van technisch duikopleidingen. Van EanX duiker tot technical rebreather duiker of expedition trimix duiker – bij de IANTD ben je aan het adres voor professionele duikopleidingen en training.

Binnen de IANTD vindt je vooral specialisten die het technisch duiken een warm hart toe dragen. Is het geen veilig gevoel om te weten dat de IANTD volledig gespecialiseerd is in technisch duiken en dit er niet zomaar bij doet! Met een IANTD opleiding open je de deur tot een hele nieuwe duikwereld. Je Nitrox brevet is niet het eindpunt van de opleiding maar slechts het beginpunt van een nieuw avontuur!

Een IANTD brevet is niet te koop.Je betaalt niet voor je duikbrevet maar je betaalt voor de training. Je brevet moet je echt zelf verdienen!” Dit is ook HET principe van TTD. Of je nu Voor IANTD Openwater opleiding kiest  of  voor Advanced Nitrox of intro Trimix, je bent bij ons verzekerd van persoonlijke aandacht, individuele begeleiding en de beste training die er maar bestaat.

Onze opleidingen leren je zelfstandig te handelen en voorbereidt te zijn op iedere mogelijke situatie waarin je in je duiktoekomst maar terecht kan komen! Een bijzonder veilig gevoel dus!

Kijk snel bij een van de volgende soorten opleidingen!

IANTD Sportduikopleidngen


IANTD Nitrox opleidingen


IANTD Technical opleidingen

 

 

 

 

Wat is nitrox? Nitrox is simpel gezegd: elk perslucht mengsel waarbij de hoeveelheid zuurstof in het mengsel verhoogd is. Zo is bijvoorbeeld Nitrox 38 % perslucht met ipv 21 % zuurstof nu 38 % zuurstof! Met andere woorden lucht met extra zuurstof. Dit beetje extra zuurstof kan je tijdens het duiken een heleboel voordelen opleveren.

Wat zijn de voordelen van duiken met Nitrox?

Doordat er in Nitrox meer zuurstof (O2) zit en minder stikstof (N2) levert het duiken met Nitrox voor duikers een groot aantal voordelen op. Hier onder volgen een paar van de belangrijkste:

1) Verlenging duiktijd: Je hebt met Nitrox veel langere no-deco tijden. Je kan dus veel langer genieten van die mooie duik. Dat is super handig in Nederland maar ook in het buitenland als je bijvoorbeeld op duikvakantie bent!

2) Vergroten Veiligheid: je kan nitrox gebruiken om je eigen veiligheid te vergroten. Als je met perslucht duikt ben je eerder vatbaar voor decompressie ziekte. Vooral als je een aantal verzwarende factoren bezit. Denk daarbij aan Leeftijd, Fysieke Inspanning, Minder goede conditie, zwaarlijvigheid enz. Door met nitrox te duiken voorkom je de opbouw van gevaarlijke stikstof bellen in je lichaam. De kans dat je onverwachts decompressie ziekte op loopt is daar door fors minder!

3) Verkorten No Fly tijd: Duik je met Nitrox dan zul je merken dat op vakantie ook je No Fly tijd aanzienlijk verkort wordt. Je mag dan eerder naar huis! Oeps- is dat wel een voordeel?!

4) Minder vermoeid: Duik je met Nitrox dan zul je echt merken dat na een duik je veel minder moe bent dan normaal. Vooral bij herhalingsduiken of tijdens een actieve duikvakantie levert dit heel wat voordeel op. Je voelt je lichamelijk en geestelijk veel fitter!

5) Kortere stoptijden: Maak je tijdens het duiken wel eens decompressie stops? Nou met Nitrox zul je zien dat deze stoptijden aanzienlijk korter worden. Dat houdt in minder stikstof opbouw en erg belangrijk: eerder uit het water na een inspannende duik. Denk eens aan de voordelen die daarmee te behalen zijn! Niet voor niets is Nitrox het gas voor Noordzee duiken!!