Tec. opleidingen

IANTD Technical diver        

De IANTD Technical cursus is gericht op het maken van langere en moeilijkere decompressie duiken dan bij de eerder Eanx cursussen.Decompressie planningen, gasberekeningen en het gebruik van mengsels tot 100% zuurstof voor versnelde decompressie komen uitgebreid aan de orde. Tijdens de cursus maak je een aantal diepere decoduiken en wordt gebruik gemaakt van meerdere decompressie gassen.

IANTD Normoxic Trimix cursus

Dit is de eerste echte Trimix cursus. Je leert duiken maken tot 60 meter en mag gebruik maken van Trimix mengsels vanaf 19% zuurstof. Voor de duiken wordt meestal van 1 decogas gebruik gemaakt. Uitterraad is het maken van een goede duikplanning een integraal onderdeel van deze cursus. Naast theorielessen is er een zwembadles, zijn er confined duiken en maken we  4 diepe duiken waarvan minimaal twee diepe duiken met trimix. Deze laatste duiken zijn natuurlijk decompressie duiken. Vaak wordt het examen afgenomen op een leuke locatie in het buitenland. Het examen weekend is dat een intensieve training waar alle aspecten van de Normoxiccursus samen komen! Let op: Dit is wel een cursus waar je echt voor moet werken. Het Normoxic trimix brevet krijg je niet voor niets! Je moet het zelf verdienen!!

IANTD Full Trimix cursus

Dit is de Full Trimix cursus. Je vaardigheden worden hiet helemaal geperfectioneerd en je maakt tijdens de opleiding al duiken tot max. 80 meter! Je leert ook gebruik maken van full trimix mengsels met <19% zuurstof. Voor het duiken worden 2 decogassen gebruikt. Uitterraad is het maken van een goede duikplanning een integraal onderdeel van deze cursus. Naast theorielessen is er een zwembadles, zijn er confined duiken en maken we 4 Trimix duiken. Deze laatste duiken zijn natuurlijk decompressie duiken. De praktijkduiken voor deze cursus worden gemaakt in het buitenland. Porto Fino in Italie, Sharm el Sheikh of Cavalair in Zuid Frankrijk zijn de locaties voor de praktijkduiken. Hier kunnen we op verantwoorde wijze de dieptes halen die we nodig hebben! De examen week is een intensieve training waar alle aspecten van de Trimixcursus samen komen! Let op: Dit is wel een cursus waar je echt voor moet werken. Het Trimix brevet krijg je niet voor niets! Je moet het zelf verdienen!!