Rec opleidingen

IANTD Open Water Diver

Wil je beginnen met duiken? Dan is de Open Water opleiding misschien iets voor jou! De Open Water opleiding is de basiscursus die je nodig hebt om overal ter wereld veilig te kunnen duiken. Op vertoon van je IANTD Openwater brevet gaan de deuren voor je open. Deze cursus bestaat uit de volgende onderdelen: Je begint met minimaal vier theoriesessies waarin je alles te weten krijgt over duiken, druk, materiaal, signalen en veiligheid. Dan volgen er een aantal zwembadlessen waarin de basisvaardigheden die je onderwater nodig hebt geoefend worden. Als dit allemaal naar tevredenheid is afgerond dan wordt het tijd om echt naar buiten te gaan. In het buitenwater maken we afhankelijk van je vorderingen minimaal 6 duiken. Als je aan het einde van deze duiken op het gewenst niveau zit dan heb je je Open Water brevet verdiend. Zo niet dan gaan we door totdat je voldoet aan de hoge eisen van de IANTD en TTD! Je wordt opgeleid om veilig tot maximaal 18 meter te duiken.

IANTD Advanced Openwater

De Advanced cursus is een verbredingscursus. De nadruk ligt op het kennismaken met nieuwe onderdelen van de duiksport. Je kiest naast diepduiken en nachtduiken een aantal specialtys. Te denken valt aan Getijdewater, Diepduiken, Onderwater biologie, Droogpak duiken enz.

IANTD Rescue Diver & Medical trained

Dit is de combi cursus die eigenlijk verplicht hoort te zijn voor iedere duiker. Medical Trained geeft je de kennis die nodig is medische problemen te herkennen en om adequaat te kunnen handelen. Resque is de praktijk die daarbij hoort. In het buitenwater leer je o.a zoeken en bergen van een drenkeling, omgaan met stress en verschillende manieren om een duiker in de problemen te helpen. Wel een veilig gevoel als je deze cursus hebt doorlopen! Is jouw buddy al Medical Trained?

IANTD Divemaster

Wil je verder als duik pro? Dan is de divemaster cursus voor jou! Je leert o.a mensen begeleiden in het zwembad en in het buitenwater. Je bent de rechterhand van de instructeur. Divemaster is als het ware de opstapcursus voor het instructeurschap. Niets voor niets worden er hoge eisen gesteld aan de kennis en de praktische vaardigheden van een Divemaster.

IANTD Nitrox cursussen

IANTD Basic Nitrox       

Dit is de basiscursus Nitrox. Deze cursus geeft je inzicht in wat nitrox is en laat je kennis maken met de grote voordelen en beperkingen van duiken met Nitrox. Tijdens de cursus ligt de nadruk op ervaren en doen. Natuurlijk krijg je eerst theorieles om je kennis te laten maken met de stof maar waar het om gaat is het praktisch duiken met Nitrox. Je maakt dan ook twee duiken met de standaard Nitrox mengsels, Ean 32 of Ean 40. De nadruk ligt hier op het ervaren hoe het is om te duiken met Nitrox en vaardigheid opdoen in het meten van je mengsels.

IANTD Deep Air

Deze cursus wordt niet meer gegeven door voortschrijdende inzicht in het gebruik van persluchtmengsels onder de 40 meter.

IANTD Advanced Nitrox

Deze cursus is het vervolg op de basiscursus en geldt als een opstapcursus naar het technisch duiken. Je krijgt een flinke dosis theorie waarin je o.a leert je duiken te plannen en ze tot in de puntjes berekenen. Zaken als luchtberekeningen, CNS, OTU en de regel van 1/3 komen uitgebreid aan de orde. Daarnaast moet je ook in de praktijk flink aan de slag. Je leert nieuwe vaardigheden en skills en verlegt je grenzen. Wat te denken van ‘valve shutdowns’, ‘out of air’ drills en oefeningen met stages. Deze cursus bestaat uit theorie lessen, binnenwater lessen en minimaal 4 duiken waarvaan minimaal 1 decompressie duik. De ingangseis is Basic Nitrox en advanced openwater met duikervaring of gelijkwaardig.

IANTD Advanced Intro Trimix / TekLite opleiding

Deze cursus is een vervolg op de advanced Nitrox opleiding maar kan ook als combi gedaan worden. De essentie van de cursus is het leren omgaan met lichte trimix mengsels waarbij het zuurstof percentage eigenlijk een nitrox mengsel is. (bijvoorbeeld TX 32/28 Tijdens de cursus maak je 2 deco duiken met helium naar dieptes rond de 40 meter. Deze cursus is ook gericht op het aanscherpen van je skills en drills! Als je voor de combi met Adv. Eanx kiest dan maak je in totaal 6 duiken.

IANTD wreck diver  (technical wreck ook mogelijk)

Als fanatieke wrakduiker vindt ik dit een van de leukste cursussen om te geven. Een bijzonder intensieve cursus die je voorbereidt op het Noordzee wrakduiken. Naast theorie bestaat de cursus uit zwembadlessen, een binnenwater duik waarin gewerkt wordt met reels, boeien en lijntechnieken op een wrak en begeleiding tijdens twee echte Noordzee wrakduiken. Kies je voor de Technical varriant dan komt daar penentratie duiken bij.