NOB

NOB staat voor Nederlandse Onderwatersport Bond. Als eerste en oudste duikorganisatie van Nederland is de NOB al vanaf begin jaren 60 bezig met het verzorgen van kwalitatieve duikopleidingen. De NOB is aangesloten bij CMAS. (de mondiale duikorganisatie o.a opgericht door de legendarische Cousteau) Hierdoor worden brevetten van de NOB wereldwijd erkend. Waar je ook ter wereld je NOB brevet laat zien, weten mensen dat jij opgeleid bent volgens de hoge standaarden van de CMAS. Een bijzonder fijn gevoel dus!

De NOB onderscheidt zich van andere duikorganisaties doordat het een organisatie van en voor de eigen leden is.Wil je een NOB opleiding volgen dan moet je eerst lid worden. Opleidingen zijn dus alleen toegankelijk voor leden. De kosten die hieraan verbonden zijn, bedragen ongeveer 65 euro per jaar. Voor dit bedrag krijg je wel wat terug: je wordt lid van de grootste duikvereniging van Nederland, je bent middels de gratis W.A. verzekering voor leden verzekerd voor de gevolgen van duikongevallen EN krijg je maandelijks het tijdschrift ‘Onderwatersport’ in de bus! Daarnaast kan je profiteren van tal van andere voordelen voor leden!

Commissie 3 sters instructeurs: Dat Tikidiving ook een NOB hart heeft blikt ook wel uit de grote betrokkenheid  bij de NOB. Zo is Levi Meulensteen lid van de beoordelingscommissie 3Ci. Deze commissie is verantwoordelijk voor de beoordeling en toetsing van alle toekomstige 3 sters instructeurs . Daarnaast werkt Levi mee aan de ontwikkeling van nieuwe opleidingsmaterialen. Zo wordt momenteel meegewerkt aan de nieuwe NOB advanced Nitrox cursus boek dat binnenkort zal verschijnen!

Op opleidingsgebied wordt door Levi Meulensteen o.a meegewerkt aan landelijke instructuersopleidingen (waaronder Nitrox instructeursopleiding) en kunnen NOB instructeurs hun stage trajecten volgen voor o.a wrakduiken en decompressieduiken.

Commissie Technisch Duiken: Levi Meulensteen is ook lid van de NOB Commissie Technisch Duiken. Hierin adviseert hij de NOB over nieuwe ontwikkelingen op techduik gebied en nieuwe kansen zoals bijvoorbeeld Rebreather opleidingen of Side Mount opleidingen voor de NOB.

Momenteel worden de volgende NOB opleidingen gegeven worden:

NOB Opleidingen

Alle NOB specialties waaronder:

-Wrakduiken

-Droogpakduiken

-Decompressie duiken

-Nitrox en Adv. Nitrox

-Ijsduiken

-Onderwater orientatie

-Getijdewater

-Nachtduiken

-Zoeken en bergen

enz…

De meeste specialties kosten zo rond de 75 Euro p.p. Dit is echter exclusief zaken als materiaal huur, perslucht, Nitrox vullingen en eventueel bootkosten. Vraag snel naar de mogelijkheden! Combinaties met IANTD opleidingen zijn zonder meer mogelijk, Wil je een cursus regelen in je eigen duikvereniging? Geen probleem we komen graag naar je toe!